O premieră astăzi la BRAD🖤💛 - gălbiorii îi culeg de când eram mic, dar hribi nu luam niciodată... Până acum!!🙂
Aromă distinsă și miros plăcut, plini de vitamine și minerale
👉Boletus Edulis adică burete comestibil în traducere din latină, "hrib" provine din limba slavă, "mânătarcă" din cea bulgărească, în greacă "manitaria"...alte denumiri populare: copită, mitarcă, pitarcă, pitoancă
Răspândire globală, e cel mai întâlnit tip de ciuperci comestibile din întreaga Europă (în special Grecia și Italia). Se găsește în pădurile de foioase și conifere, în lunile iunie-noiembrie, după ploi abundente.
😋FOOARTE BUNI - a ieșit o tocăniță cu gălbiori👌Comestibil🙂acum greu de zis că o fi Hrib cenușiu - Boletus Edulis sau Hrib de vară - Boletus aestivalis/reticulatus....
👉descriere Hrib cenușiu
Pălăria ciupercii mature e maronie-roșcată, cu nuanțe de alburiu.
Lamelele (dedesubt) sunt albe când ciuperca e tânără și devin galbene, maro pe măsură ce se maturizează.
Piciorul plin în interior - bombat la bază, se subțiază spre pălărie. Maroniu deschis
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu